SOMI Nieuwsbrief - 8 augustus 2023

SOMI logo

Nieuwsbrief SOMI - 8 augustus 2023

Dit is de nieuwsbrief voor augustus 2023 van Stichting Onderzoek Marktinformatie aan haar relaties, inclusief de deelnemers aan haar acties, sympathisanten, media professionals en app-gebruikers.

Onze SOMI app heeft nu abonnementen

Vanaf vandaag lanceert SOMI een abonnement functie. U kunt nu een abonnement afsluiten om onbeperkt gebruik te maken van onze diensten. Dit abonnement is probleemloos en makkelijk stop te zetten wanneer u dat wilt.


We hebben 3 automatisch verlengende abonnementen bedacht op basis van het aantal dataverzoeken en de duur van het abonnement. Alle abonnementen bieden de mogelijkheid tot het ongelimiteerd checken van datalekken en het toevoegen van hoogstens 3 minderjarigen, waarvan u als gebruiker de wettelijk vertegenwoordiger bent, op uw account zonder enige kosten. De prijzen en functies van elk abonnement zijn als volgt:

Dagelijks limiet voor abonnementen

Om te voorkomen dat ons systeem overbelast raakt van het aantal aanvragen van abonnementhouders, hebben wij een limiet ingesteld van 4 aanvragen per dag. Dit dagelijks limiet is alleen van toepassing op respectievelijk de Verzamel, Verzamel & Onderzoek en Verzamel & Wis functie. Er zit geen limiet aan het aantal Datalek Scannen per dag. Het dagelijkse limiet wordt elke dag gereset; rond middernacht en bij abonnementverlenging.

FAQs

1. Werkt het abonnement ook wanneer ik data verzoeken doe voor een minderjarigen?
Antwoord: Ja, het abonnement kan gebruikt worden om data op te vragen voor minderjarigen wanneer u daar de ouderlijke macht over heeft of anderszins gerechtigd bent om hen in rechte te vertegenwoordigen. U kunt bij de verschillende abonnementen tot 3 minderjarigen toevoegen aan uw account zonder extra kosten. Dataverzoeken doen voor minderjarigen heeft invloed op uw dagelijks limiet dus houd daar rekening mee.

2. Kan ik nog steeds data verzoeken doen wanneer ik het dagelijks limiet heb bereikt?
Answer: Ja, maar wilt u dat doen wanneer uw abonnementslimiet bereikt is dan moet u wel aanvullende HT-krediet of pakketaanbiedingen afnemen.

3. Hoe kan ik mijn abonnement stopzetten?
Answer: Ga naar de Abonnement pagina in uw portemonnee; daar ziet u een balkje met uw huidige abonnement. Klik “wijzigen” en klik dan op “Beheren”. U wordt dan doorverwezen naar de App Store of Play Store waar u uw abonnement kunt wijzigen of opzeggen. Let wel goed op de verlengingsdatum van uw abonnement bij het wijzigen of stopzetten van uw abonnement.
Download SOMI app on App Store
Download SOMI app on Google Play

Nieuws

Binnenkort: Uitspraak over de zaak tegen TikTok op 6 september 2023

Na de hoorzitting van 28 juni betreffende de ontvankelijkheid van de eisers, toepasbare wetgeving en aanwijzing van exclusieve vertegenwoordigers, is de datum voor de uitspraak van de rechtbank vastgesteld op woensdag 6 september a.s. Hiermee wordt fase 2 afgesloten, waarbij wordt beslist of meer van de 3 betrokken stichtingen als exclusieve vertegenwoordiger van TikTok gebruikers tegen TikTok mag optreden. Klik hier voor meer informatie over de collectieve TikTok vordering.

Over SOMI

De Stichting Onderzoek Marktinformatie (SOMI) is een non-profit organisatie die is opgericht om vraagstukken van maatschappelijk belang te signaleren en te beïnvloeden. 


SOMI is een erkende claimstichting op het gebied van privacy en data-autonomie en zet zich onder meer in voor de bescherming van de grondrechten van consumenten en minderjarigen die gebruik maken van diverse online diensten. Met de app die SOMI heeft ontwikkeld, willen we het eigendom en de controle over persoonlijke gegevens teruggeven aan alle mensen: Al uw gegevens. Allemaal van jou. 


SOMI onderzoekt misstanden, informeert het publiek en helpt benadeelde partijen. Dit doet SOMI voor het voeren van collectieve procedures en het vorderen van schadevergoeding. 


SOMI onderzoekt momenteel vermeende AVG-schendingen door Meta (Facebook) en TikTok.