news post
left arrow

SOMI Nieuwsbrief - 29 februari 2024

calender Apr Tue 30 2024

SOMI logo

Nieuwsbrief SOMI - 29 februari 2024

Dit is de nieuwsbrief voor februari 2024 van Stichting Onderzoek Marktinformatie aan haar relaties, inclusief de deelnemers aan haar acties, sympathisanten, media professionals en app-gebruikers.

Winstrechten voor investeerders in de acties van SOMI

SOMI voert niet alleen tegen TikTok een collectieve procedure. Op 3 december 2023 startte SOMI ook een collectieve procedure tegen Meta, het moederbedrijf van Facebook.


TikTok en Meta hebben niet alleen in Nederland de privacyrechten van mensen geschonden. Ook in andere landen binnen de EU zijn er miljoenen gedupeerden. De afgelopen jaren zijn er door beide bedrijven in de VS en in de EU om deze reden al honderden miljoenen aan schikkingen en boetes betaald, buiten Nederland. Binnen Europa vertegenwoordigt SOMI – naast meer dan 80.000 deelnemers in Nederland – nu al ruim twee jaar meer dan 70.000 TikTok gebruikers in het buitenland.


SOMI wil ook deze mensen helpen, door op te treden tegen privacy schendingen door hun schade vergoed te krijgen. Om rechtszaken te financieren en slachtoffers in heel Europa te vertegenwoordigen, gaat SOMI met ingang van 29 februari 2024 winstrechten in procesfinanciering uitgeven.ÂÂ

SOMI biedt haar certificaten aan consumenten en investeerders aan die geïnteresseerd zijn in het financieren van sociale doelen en collectieve rechtszaken.


SOMI kiest ervoor om waar mogelijk niet met buitenlands private equity kapitaal te werken. Deze partijen brengen vaak een hoog percentage van de schadevergoeding in rekening om hun investeringen en rendementen zo snel mogelijk terug te verdienen. SOMI wil dat onze samenleving als eerste profiteert van deze acties.


SOMI kiest er dan ook voor om zo veel mogelijk onafhankelijk te blijven van commerciële motieven die afbreuk kunnen doen aan het recht op schadevergoeding voor de slachtoffers. Wij delen onze resultaten liever met de deelnemers aan onze acties.
Dit doen we als eerste met onze SOMI Garantie Procescertificaten. Hier kan in worden geïnvesteerd met een eerste inschrijving van ten minste € 100.000.ÂÂ
In geval van een positieve uitkomst van door SOMI geïnitieerde collectieve claims en afhankelijk van de inhoud van de definitieve uitspraak(en) of goedkeuring van schikking(en), keert SOMI tot 6 keer de inleg uit van elk geïnvesteerd bedrag in Garantie Procescertificaten.


SOMI biedt ook Procescertificaten aan, deze kunnen worden geregistreerd met een bedrag vanaf € 50. De uitbetaling bedraagt 5 keer het geïnvesteerde bedrag in de Procescertificaten.


Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@somi.nl of ons te bellen op 085-303 2686.

Investeer nu

Garantie Procescertificaten Serie 2024

Procescertificaten Serie 2024

Type effecten: Winstrechte

Minimale deelname: â‚¬ 100.000,-

Payout: 600% (cure) 100% (no-cure)

Omvang van de klasse: Onbeperkt

Periode van inschrijving: Vanaf 29 februari 2024

Looptijd: Eerste jaar vast, daarna per kalenderkwartaal verhandelbaar met voorafgaande schriftelijke goedkeuring van SOMI

Coupure: â‚¬ 0,01 per winstrecht

Tussentijds verhandelbaar: Ja, na schriftelijke goedkeuring van SOMI in compliance met toepasselijke wetgeving

Kosteloos overdraagbaar: Overdracht is kostenloos. Tot 3% bemiddelingskosten bij actieve bemiddeling door SOMI.

Download brochure

Type effecten: Winstrechten

Minimale deelname: â‚¬ 50,-

Payout: 500%

Omvang van de klasse: â‚¬ 1.000.000

Periode van inschrijving: Vanaf 29 februari 2024 tot 1 maart 2025 

Looptijd: Eerste jaar vast, daarna per kalenderkwartaal verhandelbaar met voorafgaande schriftelijke goedkeuring van SOMI

Coupure: â‚¬ 0,01 per winstrecht

Tussentijds verhandelbaar: Ja, na schriftelijke goedkeuring van SOMI in compliance met toepasselijke wetgeving

Kosteloos overdraagbaar: Overdracht is kostenloos. Tot 3% bemiddelingskosten bij actieve bemiddeling door SOMI.

Download brochure