SOMI Nieuwsbrief - 1 mei 2022


Dit is de nieuwsbrief voor november 2022 van Stichting Onderzoek Marktinformatie aan haar relaties, inclusief de deelnemers aan haar acties, sympathisanten, media professionals en app-gebruikers. 

Nieuws

Update collectieve claim TikTok

De rechtbank heeft besloten om SOMI, Massaschade & Consument en Take Back Your Privacy in de gelegenheid te stellen te reageren op de conclusie van de verschenen gedaagden, zowel met betrekking tot de rechtsmacht als met betrekking tot de aanhouding. De zaak is daartoe verwezen naar de rol van 1 juni 2022. Meer informatie

----------------------------------------

Oude dataverzoeken (DPE-verzoeken) van de SOMI-app worden niet langer meer verwerkt

In de afgelopen maand zijn wij met onze service voor dataverzoeken (DPE-requests) overgestapt op een betaalde dienstverlening voor een aantal onderdelen van onze app. De basis dienstverlening voor het gebruik van onze app blijft gratis, maar met ingang van 1 mei stoppen we met het verwerken van dataverzoeken die vóór 16 februari 2022 zijn gedaan.

Sinds de lancering van de SOMI-app in oktober 2020 hebben we al onze diensten kosteloos kunnen aanbieden. Het grote aantal dataverzoeken dat we hebben ontvangen, maakt het voor ons echter moeilijk om gratis kwaliteitsservice te blijven leveren en tegelijkertijd de functionaliteiten van onze app te verbeteren.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 1 mei worden alle oude dataverzoeken voorafgaand aan onze update voor het genereren van inkomsten op 16 februari 2022 uit ons systeem verwijderd. U kunt de resultaten van uw eerdere dataverzoek(en) nog steeds inzien op uw persoonlijke dashboard op my.somi.nl. Als u door wilt gaan met uw lopende dataverzoek(en), vragen wij u vriendelijk om het verzoek opnieuw in te dienen met gebruik van HT-tokens.

HT-tokens zijn nu te koop op my.somi.nl onder het tabblad 'Packages'. Daarnaast ontvangt u van ons tokens voor uw participatie in het verbeteren en uitbreiden van de app, zoals voor het inschrijven op onze nieuwsbrief, het uitnodigen van nieuwe app gebruikers of voor het plaatsen van een review in de Appstore of Play Store.

Ter introductie van onze nieuwe functionaliteiten biedt SOMI aan alle deelnemers die zich het afgelopen jaar voor registratie bij onze stichting hebben aangesloten een tegoed in tokens aan ter waarde van EUR 17,50.

Neem contact op via campaign@somi.nl om uw gratis HT tokens te ontvangen.


Met vriendelijke groet,

SOMI 

All your data. All yours.

----------------------------------------
Blog

Als een dienst gratis is, dan zijn de gebruikers het product dat wordt verkocht

In 2019 stelde de BBC een onderzoek in naar de veiligheid van kinderen, die op TikTok actief waren. De uitkomsten waren ontluisterend. Over een periode van 3 maanden verzamelde de BBC honderden seksueel getinte opmerkingen en boodschappen die door kinderen en tieners geüpload werden. TikTok verklaarde zijn best te doen om dergelijke teksten te voorkomen of op zijn minst zo snel mogelijk van het platform te verwijderen.


Lees meer

----------------------------------------

Over SOMI

De Stichting Onderzoek Marktinformatie (SOMI) is een non-profit organisatie die is opgericht om vraagstukken van maatschappelijk belang te signaleren en te beïnvloeden.

SOMI is een erkende claimstichting op het gebied van privacy en data-autonomie en zet zich onder meer in voor de bescherming van de grondrechten van consumenten en minderjarigen die gebruik maken van diverse online diensten. Met de app die SOMI heeft ontwikkeld, willen we het eigendom en de controle over persoonlijke gegevens teruggeven aan alle mensen: Al uw gegevens. Allemaal van jou.

SOMI onderzoekt misstanden, informeert het publiek en helpt benadeelde partijen. Dit doet SOMI voor het voeren van collectieve procedures en het vorderen van schadevergoeding.

SOMI onderzoekt momenteel vermeende AVG-schendingen door Facebook en TikTok.