news post
left arrow

SOMI Nieuwsbrief - 22 juni 2022

calender Jan Wed 11 2023


Dit is de nieuwsbrief voor juni 2022 van Stichting Onderzoek Marktinformatie aan haar relaties, inclusief de deelnemers aan haar acties, sympathisanten, media professionals en app-gebruikers. 

Nieuws

Update over onze collectieve claim tegen TikTok

De datum voor de mondelinge behandeling van fase 1 is vastgesteld op maandag 10 oktober 2022. De eerste fase van de procedure begint met een hoorzitting over de verklaring van de gedaagden over de bevoegdheid van de Nederlandse rechter. Na de mondelinge behandeling volgt naar verwachting binnen een termijn van 2-6 maanden het (tussen-)vonnis hierover.

----------------------------------------

HT-Token is nu beschikbaar bij in-app aankopen

In de afgelopen maanden hebben we gewerkt aan het omschakelen van onze service voor dataverzoeken naar een betaalde service met de introductie van HT-tokens als tegoeden op de SOMI-app.

De basis AVG dienstverlening van onze app, zoals de database voor gegevensverwerkingsentiteiten (DPE’s), de bibliotheek met privacy bronnen en de mogelijkheid voor het melden van privacy schendingen, blijft gratis.

De tokens kunnen gebruikt worden voor onze betaalde AVG-gerelateerde dienstverlening.

HT-tokens kunnen nu worden gekocht via in-app aankopen voor zowel iOS- als Android-gebruikers. De tokens zijn verkrijgbaar in tegoedpakketten en actiebundels.

Hoe HT-tokens kopen? 

    1. Log in op uw profiel op de SOMI-app en ga naar uw Portemonnee

    2. Onder het tabblad ‘Pakketten’ vindt u alle beschikbare token om te kopen

    3. Selecteer een pakket en klip op de knop ‘NU KOPEN’

    4. U kunt nu HT-tokens kopen met uw voorkeur betaalmethode via de App store or in uw Play Store

    5. Ga via Portemonnee naar het menu item ‘Mijn pakketten’ om uw saldo in tokens te controleren


U kunt de prijzen voor in-app aankopen hieronder bekijken:


U kunt ook (extra) HT-tokens verdienen met uw bijdrage aan de SOMI-app, zoals met uitnodigen van vrienden, met het beoordelen van de app of voor het abonneren op onze nieuwsbrief.

FAQ's

1. Waar kan ik nog meer HT-tokens kopen?

HT-tokens zijn ook te koop via uw beveiligde omgeving op my.somi.nl.

2. Kan ik HT tokens ook ergens anders gebruiken?

Nee, HT tokens kunnen alleen worden gebruikt in de SOMI app voor het betalen van dienstverlening voor acties zoals ‘Verzamel’, 'Verzamel en Onderzoek’ of ‘Verzamel &Wis’ en voor de ‘Data-lek controle’ optie. 

3. Waarom is het monitiseren van de SOMI app noodzakelijk?

Sinds de lancering van de SOMI app in oktober 2022 hebben wij al onze diensten gratis aan kunnen bieden. Echter, door het grote aantal dataverzoeken dat wij vanuit het hele gebied van de EU hebben ontvangen wordt het voor ons lastig om dit gratis te blijven doen en tegelijkertijd de kwaliteit ervan verder te verbeteren. 

Deze stap was noodzakelijk om de kwaliteit te garanderen en kostendekkend te kunnen blijven werken. Het biedt ons de mogelijkheid om ook in de toekomst onze dienstverlening te blijven uitbreiden op het gebied van privacy bescherming en data autonomie.


Met vriendelijke groet, 

SOMI 

All your data. All yours. 

----------------------------------------

Video

Instructievideo voor SOMI App


Bekijk op YouTube

----------------------------------------

Over SOMI

De Stichting Onderzoek Marktinformatie (SOMI) is een non-profit organisatie die is opgericht om vraagstukken van maatschappelijk belang te signaleren en te beïnvloeden.

SOMI is een erkende claimstichting op het gebied van privacy en data-autonomie en zet zich onder meer in voor de bescherming van de grondrechten van consumenten en minderjarigen die gebruik maken van diverse online diensten. Met de app die SOMI heeft ontwikkeld, willen we het eigendom en de controle over persoonlijke gegevens teruggeven aan alle mensen: Al uw gegevens. Allemaal van jou.

SOMI onderzoekt misstanden, informeert het publiek en helpt benadeelde partijen. Dit doet SOMI voor het voeren van collectieve procedures en het vorderen van schadevergoeding.

SOMI onderzoekt momenteel vermeende AVG-schendingen door Facebook en TikTok.